Wie

2015-05-06 11.31.09

Mijn naam is Johan Karremans, universitair hoofddocent en wetenschappelijk onderzoeker aan het Behavioural Science Institute (BSI) aan de Radboud Universiteit. En mindfulness trainer.

Inmiddels zo’n 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met meditatie en mindfulness. Na jarenlang met tussenpozen meer en minder te hebben gemediteerd, nam ik in 2011 deel aan een mindfulness-based stress reduction (MBSR) training. Hier leerde ik pas echt hoe mindfulness in het dagelijks leven op allerlei terreinen van toepassing kan zijn. Mindfulness lost moeilijkheden niet op, maar de training leerde me om me op een andere manier te verhouden tot mijn ervaringen. Met een open en frisse blik kijken naar alles wat op je pad komt kan enorm veel voordelen hebben, met name in stressvolle en lastige periodes.

Met mijn jarenlange ervaring als docent besloot ik de tweejarige trainersopleiding te gaan doen, en inmiddels ben ik gecertificeerd mindfulness trainer (categorie 1; VMBN). Dit betekent dat, naast dat ik een gedegen opleiding heb gehad om deze training te geven, enkele verzekeraars de training vergoeden. Het geven van trainingen geeft me ontzettend veel voldoening, en ik ben blij dat ik anderen op weg kan helpen.